Historien for ”Brut Nature” startede hos Louis Roederer i det usædvanligt varme og solrige 2003. Her viste de fleste vinmarker i Champagne tegn på ”stress”. Hos Roederer opdagede man dog, at nogle af familiens vinmarker på meget kalk- eller lerholdige jordbunde nær Epernay, i Cumières, Hautvillers og Vertus. Det var oprindeligt en del af en enkelt ejendom, men viste sig at kunne klare varmen og især tørken uden problemer.
Skæbnen ville, at Frédéric Rouzaud – 7. generation ved roret efter Louis Roederer – på dette tidspunkt mødte den franske designer og arkitekt Philippe Starck, og idéen om at involvere ham i tilblivelsen af den nye vin blev født. I samarbejde med Fréderic Rouzaud og hans team har Philippe Starck således været med til at definere filosofien for vinen. Tre ting skal prioriteres: Det naturlige, med respekt for vinmarkerne og planterne (biodynamisk dyrkning). Det enkelte, med skånsomme vinificeringsteknikker (lang gæring på træfade, ingen tekniske indgreb, biodynamiske metoder) og til sidst elegancen i vinen. Druesammensætningen og balancen i vinen skal understøtte oprindelsen og årgangen. Brut Nature blev kun produceret i årgangene 2003, 2006, 2009, 2012 og 2015.